Прес-центр25 травня 2020, 13:05

Сергій Гайдай нагородив переможців обласного конкурсу «Мистецтво і діти»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай нагородив переможців обласного конкурсу індивідуальної виконавської майстерності «Мистецтво і діти». Цей конкурс започатковано у 2011 році та проводиться серед учнів мистецьких шкіл області.

Після знайомства з усіма обдарованими маленькими переможцями очільник області пожартував: «Через те, що мені у дитинстві ведмідь наступив на вухо, грати ні на чому я не вмію. Музику я відчуваю лише серцем», – продовжив він, – «Втім я дякую вам за те, що ви у нас є – талановиті та обдаровані маленькі переможці».

Невдовзі Сергій Гайдай вручив переможцям конкурсу грамоти та цінні подарунки. Так, І місце у номінації «Фортепіано» (ІІ вікова категорія) посів Всеволод Шустов учень Сєвєродонецької дитячої музичної школи №2, І місце у номінації «Народні інструменти» (ІІІ вікова категорія) Юліана Афонасівська, учениця Сєвєродонецької дитячої музичної школи №1, І місце у номінації «Ударні інструменти» (ІІ вікова категорія) Олег Погорєлий, учень  школи педагогічної практики при Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, І місце у номінації «Академічний вокал» (ІІ вікова категорія) Влада Гаркун, учениця школи педагогічної практики при Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, І місце у номінації «Струнно-смичкові інструменти» (І вікова категорія), Микола Посошко, учень Сєвєродонецької дитячої музичної школи №1 та І місце у номінації «Академічний вокал» (ІІІ вікова категорія) Надія Герець, учениця Рубіжанської дитячої школи мистецтв.

Також присутні побачили відеопідбірку виступів усіх 25-ти маленьких конкурсантів, які посіли перші місця. Та послухали виступ однієї з учасниць наживо. Почувши це, Сергій Гайдай попросив маленьких музикантів дати концерт у Сєвєродонецьку після подолання коронавірусу.

Цьогоріч через пандемію коронавірусу COVID-19, конкурс відбувся у режимі надання учасниками відеозаписів своїх виступів. Участь взяли 280 учнів з 25 мистецьких шкіл області. Журі оцінювало виступи в 10 номінаціях та трьох вікових категоріях. Переможцями стали 232 учасника, серед них 25 лауреатів, які посіли І місця; 47 лауреатів, які посіли ІІ місця, 68 лауреатів, які посіли ІІІ місця, та 92 учасника стали дипломантами конкурсу.