Прес-центр12 травня 2020, 13:05

Сергій Гайдай: Наші лікарні та персонал на 100 % забезпечені усім необхідним

Про це очільник Луганщини розказав під час передачі гуманітарного вантажу від ТОВ «Епіцентр К» та благодійного фонду «Відновлення та розвиток» для бригад екстренної допомоги та стаціонарних відділень.

Сергій Гайдай розповів, що цього разу гуманітарний вантаж ТОВ «Епіцентр» для 53 бригад екстренної допомоги складається з 17500 масок, 420 окулярів, 700 захисних комбінезонів, для стаціонарних відділень – 22500 масок, 480 окулярів та 700 захисних комбінезонів. Благодійники з БФ «Відновлення та розвиток» теж передали 2000 одиниць одноразового медичного одягу та 10000 медичних масок.

«На сьогоднішній день можна напевно сказати, що наші лікарні та персонал на 100 % забезпечені усім необхідним. На цьому ми не зупиняємось, адже у нас є потреба у медичному обладнанні. Найближчим часом ми чекаємо великі поставки медичного обладнання: апарати штучної вентиляції легень, кисневі концентратори, венозні сканери тощо».

Очільник області наголосив, що наразі у соцмережах шириться інформація про те що в лікарнях чогось не вистачає: «Я хочу звернутись до всіх лікарів області: якщо у якійсь лікарні є нестача чогось – звертайтесь напряму до мене. Я приїду та особисто перевірю».

Також Сергій Гайдай окремо подякував директору Луганської філії «Укрпошти» Ілоні Моісеєвій за безкоштовну допомогу в доставці гуманітарних вантажів до Луганщини.

Вона у свою чергу розповіла про те, що зараз кожна людина чи організація може безоплатно відправити засоби індивідуального захисту для опорних медичних установ у Рубіжному, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Старобільську та Біловодську. Крім того, по області поштарі безкоштовно доставляють ліки у рамках всеукраїнської акції «Ліки 24».