Прес-центр7 липня 2020, 21:07

Сергій Гайдай: Наші військовослужбовці боронять державу і дозволяють нам займатись економічним розвитком області

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації сказав під час передачі гуманітарного вантажу мобільному військовому шпиталю у Сєвєродонецьку. Участь у заході взяли заступник командувача ООС Євген Коваленко та начальник об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу ОС Володимир Смілка.

«У нас триває дуже плідна співпраця з командуванням ООС, з «циміками», ми спілкуємось з керівництвом військового шпиталю та підтримуємо медустанову. Враховуючи складні умови війни та епідемії COVID-19, ми чітко та швидко реагуємо на всі потреби військового шпиталю у Сєвєродонецьку. Військовослужбовці для нас – це люди, які попри спеку та коронавірус, – боронять державу і дозволяють нам займатись економічним розвитком області», наголосив Сергій Гайдай.

Заступник Командувача ООС, полковник Євген Коваленко наголосив, що допомога, яка була надана буде слугувати не тільки військовим, а і буде доправлена до Луганської обласної клінічної лікарні. Він зазначив, що це є засвідченням несення миру до всіх жителів Луганщини.

Начальник військового шпиталю у Сєвєродонецьку, полковник Андрій Телефанко подякував голові облдержадміністрації Сергію Гайдаю та командуванню ООС за надану медичну допомогу – розхідних матеріалів, інструментів для хірургічної допомоги військовослужбовцям та їх реанімації. Він додав, що після завершення епідемії коронавірусу, шпиталь обов’язково відновить прийом цивільних пацієнтів. Сьогодні ми отримали багато устаткування, яке допоможе реанімаційному відділенню шпиталю.

Так, для потреб реанімації було виділено набори для катетеризіції центральних вен, одноразові пульсоксиметри, набори для обробки операційного поля тощо. Хірурги шпиталю забрали устаткування для лапороскопії, артроскопії, набори для субдуральних гематом, шовні матеріали тощо.