Прес-центр9 липня 2020, 22:07

Сергій Гайдай навідав людей, яких госпіталізували внаслідок пожежі

Очільник області Сергій Гайдай навідав людей, яких два дні тому врятували від пожежі та госпіталізували до Сєвєродонецької міської та Новоайдарської районної лікарень.

На щастя, більшість з них вже виписались, їх здоров'ю нічого не загрожує. Але два чоловіки та молода жінка, які отримали складні травми внаслідок ДТП та опіки І-ІІ ступеню, потребують серйозної медичної допомоги.

Дівчину, на яку після лікування чекає тривала реабілітація, на медичному транспорті доправлять до Маріуполя, де мешкає її родина. Голова облдержадміністрації надав відповідне доручення.

У Новоайдарській лікарні з 29 пацієнтів залишились троє дорослих та двоє діточок з мамою. Сергій Гайдай подарував маленьким «вогнеборцям» іграшки, а дорослим повідомив про компенсації, які вони отримають найближчим часом: 300 тис. гривень за кожний знищений будинок, 50 тис. гривень на капітальний ремонт в частко розруйнованих будинках та 20 тис. гривень – відшкодування втрат.

Літня жителька Смолянинового, у якої згоріли одразу два будинки – її та сина, подякувала Сергію Володимировичу за свій порятунок та допомогу, яку отримала. Але, щоб бути впевненою у словах очільника області, взяла у нього номер мобільного телефону.

«Вогонь – страшна стихія. Те, що пережили ці люди, словами не висловити. Вважаю своїм, навіть, не громадянським, а людським обов’язком зробити усе можливе, щоб вони повернулись до нормального життя. Щиро дякую бійцям ДСНС, Нацполіції, ЗСУ та усім, хто не залишився осторонь цієї трагедії», - зазначив він.