Прес-центр13 липня 2020, 13:07

Сергій Гайдай: нові апарати вентиляції легенів полегшать працю реаніматологам, однак, сподіваюсь, це обладнання не знадобиться

На цьому голова обласної держадміністрації наголосив сьогодні, 13 липня, під час передачі апаратів штучної вентиляції легенів до КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» та КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня».

Кожний з медичних закладів отримав по три апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова.

За словами лікарів, це реанімаційне обладнання високого класу.

«Апарати дуже важливі для нас. Бо зараз, навіть коли є гроші, придбати їх дуже важко. Дякую за своєчасну допомогу. Обладнання для вентиляції легенів полегшить працю реаніматологам. Однак, сподіваюсь, воно не знадобиться», – зазначив Сергій Гайдай.

Він зауважив, що співробітництво обласної влади з Фондом Ріната Ахметова є дуже продуктивним: «Повторюю, ці апарати – величезний дефіцит».

А вже в Рубіжному очільник Луганщини додав, що місцеве інфекційне відділення є профільним під час лікування від коронавірусу: «Ми домовилися, щоб хворих на COVID-19, в першу чергу, госпіталізували саме туди. У лікарів вже є досвід і внутрішній протокол лікування».

Крім того, від благодійників медпрацівники відділень, що працюють з COVID-19, отримали сертифікати на медичний одяг. По QR-коду, вказаному на сертифікаті, необхідно лише перейти на форму, де слід вказати бажаний розмір медичного одягу.

Нагадаємо, що в квітні на потреби області передано 30 тисяч експрес-тестів для діагностики вірусу, в травні – 6 тисяч захисних костюмів для медиків, санітайзери, аксіометри, пульсометри, засоби персонального захисту.