Прес-центр3 лютого 2023, 17:02

Сергій Гайдай: новий штурмовий підрозділ "ЛЮТЬ" буде забезпечений усім необхідним і допоможе звільнити наші території

Про це очільник Луганщини заявив у Дніпрі під час сьогоднішньої прес-конференції, присвяченій створенню штурмової бригади Національної поліції України «ЛЮТЬ» в рамках рекрутингової кампанії "Гвардія наступу".

"Ми вже майже рік чинимо успішний опір величезній армії росії. Але резерви у ворога достатньо потужні. Тому прийняте рішення укоплектувати нову бригаду, - зазначив Сергій Гайдай. - Це суто добровільна кампанія. Нам потрібні вмотивовані люди, які пройдуть фахову підготовку. Зі свого боку, зробимо все, щоб новий підрозділ був забезпечений усім необхідним. Він має збільшити міць Сил оборони України і допомогти деокупувати всі наші території".

Як пояснив начальник ГУНП у Луганській області Олег Григоров, бригада "ЛЮТЬ" складатиметься приблизно із 4 тисяч осіб. В повному складі туди увійшов батальйон "Луганськ-1", а також аналогічні підрозділи Національної поліції "Сафарі" і "Цунамі". Наразі оголошено набір на заміщення вакантних посад у створеній бригаді. Усім, хто виявить бажання вступити до підрозділу, кадровими структурами буде приділена особлива увага.

Він наголосив, що грошове утримання буде максимально збільшено в умовах виконання бойових завдань і становитиме 100 тисяч гривень на місяць і більше.
Штурмова бригада буде виконувати і поліцейські, і військові функції.

"Підрозділи, які першими увійшли до складу бригади "ЛЮТЬ", вже зарекомендували себе в умовах війни. До речі, батальйон "Луганськ-1" від дня утворення і до 2022 року включно виконував завдання на рідній землі", - нагадав командир батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова Олександр Твердохліб.
Із початком збройної агресії рф підрозділ брав активну учать майже у всіх операціях на Луганщині та Харківщині.

"Ми набираємо як діючих співробітників поліції, так і цивільних. Вони разом з військовими першими заходитимуть в населені пункти, що звільняються, і впроваджуватимуть там стабілізаційні заходи тощо", - підкреслив спікер.

Спілкування із добровольцями та запис у нові підрозділи структур МВС відбуватиметься у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах).

Відбір добровольців з числа жителів Луганської області організовано у Лівобережному ЦНАПі, розташованому в ТЦ «Наша правда» (м. Дніпро, пр. Слобожанський, 31д), та Правобережному ЦНАПі - у ТРЦ «Нео-Плаза» (м. Дніпро, вул. Марії Кюрі, 5).
Більш детальна інформація за посиланням: https://storm.mvs.gov.ua/