Прес-центр14 травня 2020, 14:05

Сергій Гайдай: обласна влада відкрита до вирішення проблем жінок з інвалідністю

Сьогодні в онлайн-режимі відбувся форум «Права людини – жінок та дівчат з інвалідністю» в рамках проєкту «Адвокація прав жінок та дівчат з інвалідністю, розбудова потенціалу та розширення доступу до державних послуг».

Як зазначив голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай, який привітав учасників заходу, незважаючи на те, що державна система не дуже мобільна у подоланні деяких бар’єрів щодо забезпечення повноцінного життя жінок з інвалідністю, Луганщина за цим напрямом досягла певних напрацювань.

«Для цього ми постійно долучаємо громадських активістів, міжнародних партнерів, експертів, тих, хто своєю активною життєвою позицією довів, що впровадження прав жінок з інвалідністю – справа державна, – наголосив він. – Пишаюся призначенням нашої Тетяни Баранцової Урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю. Це успіх не тільки для Луганщини, а, й упевнений, усієї України».

Сергій Гайдай висловив сподівання, що незабаром наша область зустрічатиме Всеукраїнський форум жінок з інвалідністю.

Одним зі спікерів форуму також стала заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Упродовж дня учасники мали змогу розглянути основні проблеми, з якими жінки та дівчата з інвалідністю зустрічаються в повсякденному житті щодо відстоювання своїх прав, обмінятись позитивними практиками діяльності громадських організацій жінок/осіб з інвалідністю, можливістю використання методики гендерного аудиту доступності для проведення адвокаційних кампаній, обговорити питання того, як не залишитись на узбіччі при проведенні реформ, а також вплив COVID-19 на жінок та дівчат з інвалідністю, матерів, які виховують дітей з інвалідністю, та ін.

Участь у заході взяли представники державних структур, міжнародних інституцій, жінки та дівчата – учасниці проєкту в Луганській області, лідери громадських організацій осіб/жінок з інвалідністю з різних областей України, мами, які виховують дітей з інвалідністю.

Проєкт впроваджує ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» у партнерстві зі Структурою ООН Жінки в Україні та за фінансової підтримки Європейського Союзу.