Прес-центр19 серпня 2022, 08:08

Сергій Гайдай: окупанти проводять примусову мобілізацію в захоплених влітку містах, але тепер «за законом», на фронті намагаються прорватися до Бахмута

Окупувавши міста та села Луганщини, росіяни спочатку стверджували, що примусова мобілізація проводитиметься виключно на захоплених у 2014 році територіях, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Втім, чоловіки поступово зникали і в Старобільську,  в Біловодську, і навіть у нещодавно захоплених Сєвєродонецьку та Лисичанську. Деякі встигали сказати рідним, що їдуть «По справах до Луганська», але не повернулися і дотепер, – каже Сергій Гайдай. – Коли на окупованих вісім років тому територіях чоловіки дійсно почали закінчуватися, примусову мобілізацію вирішили проводити по всій території Луганщини. Днями видали навіть відповідне розпорядження. Отримав паспорт «лнр», які ледве не по вулицях розвозили навесні і влітку, як цигани крейду, – йди на фронт».

А там росіяни намагаються посилили наступ на Бахмут, тому очікують на нові сили в піхоті, аби зменшити власні втрати.

Упродовж 18 серпня відбито вісім атак ворога. Більшість із них була спрямована саме на вищевказаний населений пункт, штурм на який вони організовують у тому числі із сіл та міст Луганщини. Ще за одним напрямків бої точилися із самого ранку.

Біля вісьмох населених пунктів росіяни залучали авіацію.

Лише за минулу ніч вони 16 разів використовували ствольну та реактивну артилерії, спрямовуючи удари по населених пунктах і укріпленнях наших військових, – додав очільник Луганщини.