Прес-центр11 липня 2022, 07:07

Сергій Гайдай: окупанти використовують авіацію, але стоять на місці, втрачають чергові склади з боєприпасами

Протягом багатьох десятиріч армія ворога ніде не зазнавала таких вагомих втрат, як на Луганщині, – упевнений очільник регіону Сергій Гайдай.

«В них є все і в достатній кількості. Але наші бійці завдають росіянам чисельних втрат, багато ворогів повертаються додому і «вмирають від природних причин». «Друга армія світу» декілька разів бігла з Білогорівки, не знала що робити під Золотарівкою. В бій вже кинуті завзяті «ждуни» із Рубіжного та Сєвєродонецька. Вони знищують села області, де можливо мешкають їхні родичі. Але це те, чого вони хотіли, на жаль», – повідомив начальник обласної військової адміністрації.

За ніч із 10 на 11 липня, додає Сергій Гайдай, росіяни завдали п’ять ракетних ударів та чотири масованих артилерійських обстріли по населених пунктах на межі Луганщини і Донеччини.

«Вони застосовують авіацію, ствольну та реактивну артилерію, намагаючись прорватися з Лисичанського та інших напрямків на Сіверськ та Слов’янськ, але вже більше тижня ці спроби безуспішні, намагаються просуватися зі сторони Попасної», – каже Сергій Гайдай.

Повідомлення про втрату окупантами чергових складів із боєприпасами, каже він, надходять щодня. Останнє – із Луганська.

«Постачання боєкомплектів на позиції в них порушено, однак ці втрати ще не досягли критичної межі – запасів в росіян забагато», – зазначив спікер.