Прес-центр2 вересня 2020, 19:09

Сергій Гайдай особисто контролює ліквідацію пожежі у Станично-Луганському районі

«Для координації та перерозподілу сил і засобів, які працюють на локалізації осередків загоряння  поблизу населених пунктів Болотенне, Артема Станично-Луганського району, а також у Безгиновому, Лобачевому та Кримському – Новоайдарського, створений оперативний штаб. До штабу стікається уся інформація про пожежну ситуацію в області, адже на всій території тримається висока температура повітря. Ситуація ускладнюється тим, що пожежі спалахнули фактично у «сірій зоні», де можуть знаходитись вибухонебезпечні предмети. На випадок евакуації місцевих мешканців підготовлені місця у місцевій лікарні», - поінформував телефоном очільник області Сергій Гайдай.
Наразі він перебуває у Станично-Луганському районі та особисто контролює роботи з ліквідації пожежі.
Нагадаємо, що сьогодні  на площі близько 80 га сталося загорання сухої трави, очерету та лісової підстилки поблизу с. Болотене Станично-Луганського району.

Ситуація ускладнюється сильним поривом вітру, що спричиняє загрозу населеним пунктам с. Болотене, с. Валуйське та смт Станиця Луганська.

До гасіння пожеж залучено 108 осіб та 17 од. техніки, з них від ДСНС - 47 осіб та 12 од. техніки. На допомогу луганським рятівникам знову прибули близько 100 людей та 27 одиниць техніки з Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Особовий склад Головного управління ДСНС у Луганській області переведено на двохзмінний режим несення служби.