Прес-центр21 квітня 2020, 16:04

Сергій Гайдай передав багаторазові захисні костюми лікарям Рубіжного

Дванадцять багаторазових захисних костюмів голова облдержадміністрації передав до КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» сьогодні, 21 квітня.

«Отримав першу частину замовлених мною багаторазових захисних костюмів для лікарів, – наголосив Сергій Гайдай. – Як тільки їх доставили, одразу передав нашим медичним працівникам в Рубіжне, які лікують в місцевому інфекційному відділенні хворих на COVID-19».

Ці костюми, на відміну від звичайних, підлягають дезінфекції. Якщо одноразового захисного костюму вистачає на 2-3 години, то ці після відповідної обробки можна використовувати багаторазово. Тож, їх має вистачити на значний термін.

«Упевнений, це допоможе захистити наших медичних працівників від зараження на COVID-19. Насамперед, їх професіоналізм дозволяє своєчасно визначити симптоми та призначити відповідний курс лікування. Як бачите, перші три пацієнти на Луганщині вже одужали від коронавірусу», – акцентував очільник Луганщини.

Наступна партія таких костюмів буде надана Сергієм Гайдаєм медичним мобільним бригадам, які діють на території Луганщини.