Прес-центр3 червня 2020, 16:06

Сергій Гайдай передав нове медобладнання Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки відвідав Рубіжне. Там він ознайомився з роботою Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни та передав їм нове медичне обладнання.

Загалом реабілітаційному центру було передано апарат для лазерної терапії , апарат радіальної ударно-хвильової терапії enPuls 2.0, та апарат штучної вентиляції легень. Апарат лазерної терапії необхідний для знеболення м’язів та суглобів, розслаблення м’язів, апарат радіальної ударно-хвильової терапії enPuls 2.0 ідеально підходить для лікування ортопедичних захворювань.

Крім того, очільник Луганщини зустрівся з представниками громадських організацій учасників та ветеранів АТО/ООС. Він пообіцяв, що підтримка реабілітаційного центру буде тривати і надалі. Активісти розповіли Сергію Гайдаю, що цей центр за рівнем кваліфікації персоналу та рівнем обладнання є одним з кращих по країні.

Нагадаємо, що центр надає комплексне відновлювальне лікування (медикаментозна терапія, курс психотерапії, психокорекції, психосоціальної реабілітації, голкорефлексотерапії, масажу, фізіотерапії, кінезіотерапії, консультації суміжних спеціалістів (невролог, отоларинголог, офтальмолог, ендокринолог, терапевт, психіатр, лікар функціональної діагностики); комплексне обстеження стану здоров’я для виявлення основних та супутніх захворювань, а саме сучасне клініко-лабораторне обстеження, електрокардіографія, електроенцефалографія, ультразвукове дослідження; комплексна психологічна реабілітація учасників бойових дій; створення електронного паспорту здоров’я ветеранів.

Окрім медикаментозного лікування в Центрі функціонують кабінети лікувального масажу, фізіотерапевтичний кабінет з новітньою апаратурою: магнітотерапії, лазеротерапії, електропроцедури, голкорефлексотерапії,сучасний зал лікувальної фізкультури, оснащений тренажерами (бігова доріжка, велотренажер, орбітрек, шведська стінка, комбінований спортивний комплекс, дошка Євмінова, настільний теніс).

Станом на 2 червня 2020 року у відділенні лікується 21 особа.