Прес-центр23 вересня 2020, 15:09

Сергій Гайдай передав районним лікарням апарати ШВЛ та перевірив хід ремонтних робіт на об’єктах «Великого будівництва»

Ще три апарати штучної вентиляції легенів: два – старобільській та один – новоайдарській районним лікарням передав очільник області Сергій Гайдай.

ШВЛи придбані Фондом Ріната Ахметова. Десять – вже рятують життя у лікарнях Луганської області. Всього до кінця року будуть поставлені 20 таких апаратів.

Сергій Гайдай зазначив, що Луганщина завдяки вчасно прийнятим заходам змогла запобігти масштабному поширенню вірусу. Втім, як тільки область закріпилася у «зеленій зоні», люди дещо втратили пильність. Тож маємо ситуацію, коли певні райони повернулися до «жовтого» рівня небезпеки.

Голова облдержадміністрації також ознайомився із ходом робіт по облаштуванню приймальних відділень у цих лікарнях в рамках програми Президента «Національний проєкт «Велике будівництво».

Головні лікарі РТМО Галина Горбаченко та Дмитро Гречишкин запевнили очільника Луганщини, що ремонтні роботи будуть завершені, як і передбачалось, у жовтні. Та, користуючись нагодою, звернулись із проханням відремонтувати ще й внутрішні дороги, що ведуть до закладів. Бо для медиків дуже важлива швидкість, інколи – це ціна життя.

Сергій Гайдай пообіцяв вирішити цю проблему у наступному році, а також визначитись із можливими варіантами придбання житла для фахівців-медиків у сільській місцевості. Адже питання кадрового дефіциту стоїть дуже гостро.

«Шановні лікарі, мені б дуже хотілося, щоб і ви, і ця нова апаратура працювали якомога менше. На жаль, це неможливо, – сказав Сергій Володимирович. – Фонд Ріната Ахметова надав найбільшу допомогу Луганщині. Я вдячний Фонду за співробітництво і постійну підтримку закладів охорони здоров’я», – додав він.

Нагадаємо, що у рамках програми #Велике_Будівництво триває реконструкція частини будівлі хірургічного корпусу КНП «Старобільське РТМО» під відділення невідкладної медичної допомоги. У Новоайдарській лікарні колишній пологовий будинок перебудовано під реанімаційний блок, облаштовано сучасний рентген-кабінет та підготовлено приміщення під новий комп’ютерний томограф.