Прес-центр29 квітня 2020, 14:04

Сергій Гайдай передав рятувальникам Луганщини спецавтомобіль

Сьогодні у Рубіжному голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистій передачі рятувального автомобіля.

Так, автопарк рятувальників поповнився новеньким спецавтомобілем CAPM-C на базі Volkswagen Crafter.

«Наше управління ДСНС отримало нову рятувальну машину. Минулого разу я брав участь у  передачі легкої машини, сьогодні – середньої, сподіваюсь, що доведеться бути присутнім під час передачі важкої техніки. Коли я минулого разу був на базі тренувальної школи рятувальників, дізнався, що є нагальна потреба у манекенах для тактичного відпрацювання надзвичайних ситуацій. Тому я разом з представниками міжнародних організацій зробив все можливе для того, щоб тренувальна школа обзавелася манекенами, з якими будуть працювати майбутні рятувальники. Якісна практична підготовка – це той необхідний інструмент, який зменшує ризик помилок у надзвичайній ситуації», – наголосив Сергій Гайдай.

Очільнику області бригади ДСНС продемонстрували свою вправність у виконанні гасіння автопожеж, евакуації постраждалого та його стабілізацію за допомогою масажу серця. Також Сергій Гайдай ознайомився з оснащенням тренувального центру як-то: манекенів, які мають різні види кровотеч та опіків різної ступені тяжкості.

А незабаром було проведено огляд нового рятувального автомобіля, його технічних можливостей та оснащення.

Начальник Головного управління ДСНС України у Луганській області Михайло Пшик подякував Державній службі з надзвичайних ситуацій України та голові Луганської облдержадміністрації Сергію Гайдаю за підтримку регіонального осередку рятувальників.

«Я впевнений у досвіді, силах та можливостях наших рятувальників. Завдяки сучасному обладнанню ми можем конкурувати з колегами не тільки інших областей, а і з іноземними службами», – наголосив він.