Прес-центр11 жовтня 2020, 17:10

Сергій Гайдай перевірив ліквідацію наслідків пожежі та разом із офіцерами цивільно-військового співробітництва передав погорільцям будматеріали

Сергій Гайдай перевірив ситуацію щодо ліквідації наслідків масштабної пожежі, яка тиждень вирувала на Луганщині. Він об’їхав населені пункти, що постраждали найбільше, зустрівся з місцевими жителями та разом із офіцерами цивільно військового співробітництва передав чергову партію гуманітарної допомоги мешканцям Муратового.

Цього разу погорільцям привезли будматеріали, одяг та взуття.

Люди із вдячністю прийняли допомогу та звернулись до очільника області із запитаннями щодо компенсаційних виплат за втрачене житло.

«Ми облікували усі будинки, це майже 500 житлових та понад 1800 господарчих споруд. Усі збитки стовідсотково підраховані, відповідний пакет документів направлений до Кабінету Міністрів України, вже на наступному засіданні буде прийнята урядова постанова про виділення коштів на компенсацію втрат постраждалим. Тих, в кого з документами проблеми, гроші будуть чекати, і ми допоможемо відновити документи», – заспокоїв жителів Муратового та Осколонівки Сергій Гайдай.

Очільник Луганщини подякував командувачу ООС генерал-лейтенанту Володимиру Кравченку, групі морально-психологічного забезпечення штабу командування операції Об’єднаних сил та представникам благодійної організації «Рух за духовне та національне відродження Донбасу «Пліч-о-пліч» за системну підтримку і увагу до постраждалих та дітей.