Прес-центр24 квітня 2021, 14:04

Сергій Гайдай – перший очільник Луганщини, який бере участь у перегонах MUD Race

Сьогодні, 24 квітня, у Сєвєродонецьку стартували автоперегони третього етапу Кубку Українського бездоріжжя та однієї з суперсерій MUD Race. Організатором цих видовищних змагань виступив автоклуб «Авангард».

Як розповів його керівник Андрій Бутенко, траса для перегонів  протяжністю 2,5 км  з шістьма ділянками підвищеної складності є унікальною. Її разом із ентузіастами з «Авангарду» будували військові.  

Участь у перегонах беруть близько 70 команд з Луганщини, Донеччини, Харківщини, Дніпропетровщини, Київщини, Запоріжжя та Сумщини. Спортсмени змагаються у восьми категоріях транспортних засобів: TR-0 (Standart), TR-1 (Raid), TR -2(Hard), TR-3 (Proto), ATV, UTV, Quard та Junior.

Одночасно з дорослими на спеціальній дитячій трасі на квадроциклах виступають юні рейсери.

Почесне право відкрити перегони надали очільнику області Сергію Гайдаю та народному депутату України Олексію Кузнецову, які екіпажем стартують  у категорії транспортних засобів TR-0 (Standart).

«Дякую організаторам і як керівник області, і як Сергій Гайдай. Це мої перші в житті такі змагання. Бажаю усім доїхати без втрат і нехай переможе сильніший!», - звернувся він до учасників. Олексій Кузнецов також привітав гонщиків та пообіцяв всебічну підтримку розвитку спорту на Луганщині та, зокрема, ініціативам клубу «Авангард».

Очільник області вручив Почесну грамоту облдержадміністрації Володимиру Дейнеко та Листи подяки – Андрію Бутенку і Станіславу Стрижаку, які з 2017 року організовують MUD Race на Луганщині.