Прес-центр10 грудня 2019, 09:12

Сергій Гайдай підписав меморандум про співпрацю у рамках реалізації проєкту «Змінимо країну разом»

9 грудня на Сколівщині, що у Львівській області Сергій Гайдай підписав Меморандум про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Змінимо країну разом» між Міністерством освіти і науки України, Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, Донецькою обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна», ТОВ «ДТЕК».

«Єдина війна, яку ми сьогодні програємо, це інформаційна війна. Наші обопільні обміни, упевнений, зроблять не менше, чим військові» – прокоментував підписання меморандуму очільник Луганщини.

Підписаним документом задекларовано такі напрямки співробітництва:

Підтримка здійснення міжрегіональних обмінів на конкурсній основі між закладами Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької областей у трьох сферах: освітній, культурній та інформаційній. Організацію та адміністрування конкурсів здійснюватиме Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».
Підготовка спільних проєктів для участі у відкритих конкурсах, спрямованих на налагодження міжрегіональної співпраці, зокрема проєкту «Схід і захід разом: освітня співпраця від Донбасу до Карпат» для конкурсу у рамках Програми підтримки секторальної політики – підтримка регіональної політики України.
Організація та проведення спільних заходів в освітній сфері, зокрема обмінів педагогічними працівниками й інтеграційних заходів для школярів, спрямованих на формування дружніх відносин та підвищення рівня довіри між молоддю чотирьох регіонів.
Організація та проведення спільних заходів в культурній сфері, зокрема ініціативи інтеграційного заходу для молоді «Різдво культур», що має на меті презентацію культурних традицій різних регіонів.
Реалізація проєктів співпраці між засобами масової інформації Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької областей.
Проведення спільних заходів на території Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької областей, що мають на меті поширення позитивного досвіду міжрегіональної співпраці.

Інші форми співробітництва.