Прес-центр12 березня 2022, 13:03

Сергій Гайдай підписав розпорядження про заборону необґрунтованого підвищення цін на товари першої необхідності

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай своїм розпорядженням від 12.03.2022 року № 105 «Про контроль за цінами на товари» заборонив необґрунтоване підвищення цін в умовах воєнного часу на товари першої необхідності.

Зокрема, до переліку включено: борошно пшеничне, макаронні вироби, батони, хліб, гречана та вівсяна крупи, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, буряк, морква та картопля.

Обмеження цін встановлюються на медичні препарати: етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні та антибактеріальні лікарські засоби вітчизняного виробництва.

Також під забороною підвищення вартості пального: бензину (марки А-92, А-95), дизельного пального та скрапленого газу для автомобілів.

Розпорядження є обов’язковим до виконання.

Контролювати дотримання встановлених цінових обмежень на місцях доручено ГУ Національної поліції, ГУ Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Державній служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Луганській області.