Прес-центр10 лютого 2020, 17:02

Сергій Гайдай: підтримаю кожну молодіжну ініціативу, пов’язану з розвитком Луганщини

Про це голова облдержадміністрації Сергій Гайдай заявив сьогодні на зустрічі з активом Луганської обласної молодіжної ради.

Молоді люди розповіли про основні напрями діяльності організації та плани на поточний рік.

Серед них – проведення в області молодіжного форуму за принципом заходу «Луганщина – молодь – майбутнє», який раніше був популярним.

«Готовий підтримати кожну молодіжну ініціативу, пов’язану з розвитком Луганщини. Якщо з’явиться проєкт із відповідними розрахунками, будемо працювати над залученням міжнародних донорів», – наголосив Сергій Гайдай.

Актуальним залишається питання реалізації державної програми пільгового молодіжного кредитування.

Стосовно цього очільник Луганщини повідомив, що наразі веде перемовини з компанією з Китаю щодо будівництва каркасного житла за ціною 250 $ за метр квадратний. «Вони готові сюди приїздити і будувати швидко. Звісно, якщо цей проєкт буде реалізовано, то першочерговий акцент зробимо на переселенців, однак й іншим верствам населення, думаю, увагу приділимо», – додав він.

Крім того, Сергій Гайдай звернув увагу, що кредитуванням молодіжних стартапів займаються міжнародні партнери Луганщини.

Також невдовзі в області має відкритися офіс, де допомагатимуть у розробці та корегуванні проєктів. Як відомо, найчастіше гроші залишаються невикористаними через неякісний проєкт.

Сергій Гайдай порекомендував членам молодіжної ради долучити своїх представників до молодіжної Луганської облдержадміністрації, яку наразі створюють. Це має підвищити комунікації з обласною владою.