Прес-центр27 серпня 2020, 18:08

Сергій Гайдай привітав із Днем шахтаря працівників державних підприємств «Первомайськвугілля» та «Лисичанськвугілля»

Одразу два вугільні холдинги ДП «Первомайськвугілля» та ДП «Лисичанськвугілля» вшанували своїх працівників напередодні професійного свята – «Дня шахтаря».
«Переоцінити будь-яку роботу складно, але вашу складніше вдічі! Так сталося, що у моїй родині не було шахтарів і я ще ніколи не спускався у шахту, але обов’язково це зроблю! Я щиро радію, що виконав усі зобов’язання перед вами. Адже, неприпустимо, щоб люди, які щодня ризикують  життям, не отримували  вчасно заробітну плату. Я зроблю усе, що від мене залежить, щоб у магазинах ніколи не з’являлись оголошення: «Шахтарям у борг не даємо!»», - звернувся до працівників вугільних підприємств очільник Луганщини Сергій Гайдай.
Він привітав вугільників із прийдешнім святом та вручив нагороди Луганської обласної державної адміністрації.
Крім того, лисичанським шахтарям Сергій Гайдай повідомив, що за підтримки Міністерства з питань реінтеграції вже виділено сумарно 73 млн. грн на реконструкцію міськводоканалу, а також розпочато ремонт дороги «Сєвєродонецьк –Золоте».
У свою чергу, Генеральні директори ДП «Первомайськвугілля» Борис Перепелиця та ДП «Лисичанськвугілля»  Ігор Малишевський вручили гірникам відомчі нагороди – відзнаки «Шахтарська слава» та «Шахтарська доблесть» та традиційно побажали «м’якого» вугілля та твердої крівлі.
Слід відзначити, що на підконтрольній українській владі території Луганської області працюють 8 шахт – по 4 на кожному з цих підприємств.
Робочими місцями забезпечені понад 7500 жителів населених пунктів. Так, у ДП «Первомайськвугілля» –працюють 4307 осіб, у АТ «Лисичанськвугілля» – 3202 особи.
Загальний обсяг видобутої товарної продукції вугледобувними підприємствами області цьогоріч складає 129,1 тис. тонн вугілля.
За січень-липень 2020 року обсяг реалізованої товарної продукції в діючих цінах без ПДВ по вугільним підприємствам області – 165,4 млн гривень.
Крім того, на балансі АТ «Лисичанськвугілля» та  ДП «Первомайськвугілля» перебувають об′єкти соціально інфраструктури, у тому числі п’ять дитячих садків – як для дітей робітників шахт, так й інших жителівцих міст.