Прес-центр23 липня 2020, 09:07

Сергій Гайдай привітав військовослужбовців з Днем визволення міста Попасна

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки завітав до Попасної. Там він привітав військовослужбовців з 6-ю річницею визволення міста від незаконних збройних формувань.

Звертаючись до наших захисників з вітальним словом, очільник області наголосив: «Тільки ті, хто жив тут, тільки ті, хто брав безпосередню участь у визволенні міста, мають уявлення про ті події. Я вдячний всім тим, хто допомагав звільняти мій рідний край, мою Батьківщину. Дякую всім за те, що ви відстояли, відбили, відвоювали наші міста. Завдяки вам люди на Хмельниччині, Тернопільщині, Житомирщині, на щастя, не знають про війну. Ми обов’язково повернемо наші території та наші кордони».

Розважали присутніх виступи духового оркестру 26-ї артилерійської бригади.
Кращих військовослужбовців керівники нагородили орденами, медалями, нагрудними відзнаками, подяками та грамотами. Впродовж всього заходу містяни та військовослужбовці приймали й відео привітання від побратимів та друзів Попаснянщини з інших областей та міст – Львова, Харкова, Тернополя.

Невдовзі учасники заходу урочисто відкрили у фойє будинку культури пам’ятні меморіальні дошки загиблим за визволення рідної землі попаснянам та воїнам-визволителям батальйону «Донбас». Вони вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, а потім поклали квіти до пам’ятного знаку героям АТО/ООС.

Також Сергій Гайдай разом з головою РДА Романом Власенком провели церемонію вручення нагород переможцям конкурсів фестивалю #PaslawskyFEST. Очільник району, який за сумісництвом є засновником #PaslawskyFEST, під час привітального слова, вручив вчителю ЗОШ №1 Анатолію Береславському нову нагороду «За незламний дух, патріотизм та любов до України». Таку ж нагороду отримав і голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай. В свою чергу очільник області подякував за відзнаку і запевнив, що виправдає довіру попаснян, побудувавши басейн. Після чого Сергій Гайдай разом з Романом Власенком нагородили переможців та учасників волейбольного, кіберспортивного, пісенного та селфі та конкурсів. Переможцям фестивалю вручали грошові сертифікати, нагороди, кубки, цінні призи, зокрема, смартфони, стилізовані футболки, сувеніри та грошові премії.