Прес-центр5 лютого 2020, 17:02

Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян.

Жінка, інвалід 3 групи, з Кремінського району звернулась до очільника області по допомогу. Вона виховує 17-річного сина, який хворіє на генетичну хворобу. Юнак вже декілька разів був прооперований, проте його стан до цього часу не покращився. Також жінка розповіла голові облдержадміністрації, що в сім’ї немає коштів на придбання власного житла.

Сергій Гайдай доручив керівнику Департаменту охорони здоров’я ОДА організувати дитині прийом та ретельне медичне дослідження у Луганській обласній дитячій клінічній лікарні. Після проведення аналізів лікарі повинні зробити висновок про проведення подальших операцій та підрахувати їх загальну вартість. Потім цей рахунок має бути винесений на розгляд обласної комісії з надання матеріальної допомоги на лікування. Крім того, він пообіцяв посприяти родині у включенні у чергу на отримання житла у Кремінському районі.

Жителька Білокуракинщини звернулась до голови ОДА з проханням ретельно дослідити роботу закладів охорони здоров’я у районі та посприяти ліквідації корупційних проявів у лікарнях.

Ініціативна група жителів села Містки Сватівського району озвучила свої перестороги у зв’язку із проєктом перспективного плану громад на Луганщині. За їх словами, громада може бути залишена без підтримки майбутнього будівництва ЦНАПу, а діти з громади мають долати важкий маршрут до найближчої опорної школи. Сергій Гайдай пообіцяв, що невдовзі відвідає громаду та ознайомиться з реальним станом громади на місці.

Також до очільника Луганщини звернулися по допомогу власники земельних ділянок садівничого товариства, житель Лисичанська, який у судовому порядку намагається відмовитись від централізованого опалення і встановити автономне, а також рубіжанин, сусіди якого під час приватизації земельної ділянки відібрали частину землі позивача.