Прес-центр2 лютого 2022, 16:02

Сергій Гайдай провів особистий прийом громадян

По допомогу до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації звернулися багато людей з різними проблемами.

Зокрема, з питань впорядкування земельних ділянок, відновлення доріг, забезпечення житлом осіб соціально незахищених категорій.

Жителька села Муратове, помешкання якої було зруйноване пожежею у 2020 році, отримавши матеріальну компенсацію вирішила збудувати новий будинок на місці старого. Проте, стикнулась з бюрократичною проблемою під час спадкування права власності від померлого чоловіка. Сергій Гайдай доручив голові Щастинського району допомогти жінці у вирішенні питань, пов’язаних із роботою бюро технічної інвентаризації.

Жителі села Вовкодаєве звернулись до голови облдержадміністрації з проханням посприяти відновленню дороги, що сполучає населений пункт з Колядівкою. Саме по цій дорозі щодня їздить шкільний автобус із понад 20 дітлахами. Очільник області пояснив, що «Укравтодор» затвердив концепцію відходу від середнього поточного ремонту доріг, залишивши лише аварійно-експлуатаційні роботи та капітальний ремонт. Оскільки перелік робіт з ремонту доріг на 2022 вже затверджено, роботи можуть бути розпочаті тільки  наступного року. Втім він дав доручення проаналізувати реальний стан автошляху і знайти оптимальний варіант для вирішення проблеми транспортного сполучення якнайшвидше.

Мешканці села Верхньобогданівка попрохали втрутитись у ситуацію передачі земель із комунальної власності у приватну. Сергій Гайдай зазначив, що військово-цивільна адміінстрація, на території якої знаходиться село, не має функції передачі будь-якого майна. Втім він сказав, що наразі це питання врегульовується  Мінреінтеграції.

Сєвєродончанка, яка виховує п’ятьох дітей самотужки, потрапила у скрутне становище і звернулася по допомогу щодо забезпечення місцем проживання. Голова ОДА дав доручення очільнику Сєвєродонецької ВЦА знайти тимчасове місце проживання для матері та її дітлахів.