Прес-центр12 липня 2020, 15:07

Сергій Гайдай провів «прес-конференцію на колесах»

Першу подорож очільника області  на «двадцятці» від Лисичанська до Попасної журналісти перетворили на неформальну прес-конференцію.

Перш за все, обговорили причини та ліквідацію наслідків пожежі на Луганщині, а також виділення коштів на компенсацію збитків постраждалим. Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай повідомив, що це питання Уряд розгляне 13 липня, і можливо вже наступного дня кошти надійдуть до області.

Не  менше медійників цікавили інфраструктурні проєкти, від яких залежить інвестиційна привабливість регіону. Зокрема, перспективи добудови залізничної гілки «Лантратівка – Кіндрашівська Нова», що де-факто напряму з’єднає Рубіжне зі Старобільськом і розвантажить автомобільні дороги області, та модернізація Попаснянського райводоканалу.

Сергій Гайдай зазначив, що днями в нього запланована зустріч із Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, на якій він планує обговорити питання одночасного початку процесів розробки проєктно-технічної документації та відведення землі під будівництво колії. Адже залізниця пройде по земельних паях, які необхідно у законний спосіб відчужувати у власників. А це процес тривалий.

Він наголосив, що є три зацікавлені у будівництві сторони: Франція, Китай та Швеція, але інвестор ще не визначений. Проєкт довготривалий, щонайменше на три роки. На першому етапі планується запустити вантажні та пасажирські дизель-поїзди, а на майбутнє треба будувати  електричну лінію. Але це стратегічне завдання, на наступні 10 років – наголосив він.

Проте, проєкт модернізації КП «Попаснянський районний  водоканал» перейде у практичну площину вже на наступному тижні.

У контексті водопостачання журналісти поцікавились, яким чином можна вирішити проблему з водою у Лисичанську?

Голова облдержадміністрації нагадав, що він вже забезпечив податкові надходження до бюджету міста, які покривають поточні видатки на водопостачання. Але через безпорадність місцевої влади у Лисичанську немає води.

«Якщо введуть військово-цивільну адміністрацію, я покажу, як за рік можна вирішити усі ці проблеми», - наголосив Сергій Гайдай.

Не менше журналістів хвилювало й відкриття КПВВ у містах Золоте та Щастя. Очільник області відповів, що це наразі обговорюється на найвищому рівні. Проте, вже сьогодні він надав доручення щодо опрацювання питання розширення дороги у Золотому та будівництва логістичного центру поблизу контрольного пункту в’їзду-виїзду.