Прес-центр21 грудня 2020, 16:12

Сергій Гайдай провів засідання щодо відновлення лісів Луганської області після пожеж

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у засіданні засідання «круглого столу» «Відновлення лісів Луганської області після пожеж: спільні плани України та міжнародних партнерів» за участі міжнародних партнерів (USAID ERA, UNDP, UN FAO).

Відкриваючи засідання «круглого столу», очільник області наголосив: «Щиро дякую нашим міжнародним партнерам за співпрацю та сприяння економічному розвитку нашого регіону. Також хотів би подякувати усім хто доєднався до сьогоднішнього заходу: представникам центральної та місцевої влади, а також нардепам від Луганщини». Він зазначив, що Луганщина окрім наслідків окупації третини території, стикнулася з двома масштабними лісовими пожежами – у липні та жовтні 2020 року. Стихія знищила більше 30 тис. га лісу, що був насаджений для протистояння розповсюдженню степової зони.

«Переконаний, що без фахового та комплексного підходу до розв’язання цієї проблеми, ми не зможемо відновити наші ліси. Одним з вагомих чинників також є особливості регіонального клімату та типу ґрунту. Сподіваюсь, що сьогодні нам вдасться напрацювати дорожню карту, яку ми будемо використовувати, аби зробити Луганщину знов квітучою», – сказав Сергій Гайдай.

У обговоренні взяли участь керівник напряму сталого економічного розвитку Проєкту USAID Брайан Мілаковський, голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович, начальник Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства Павло Головченко, голови райдержадміністрацій.