Прес-центр20 травня 2022, 12:05

Сергій Гайдай: росія знищила 348 об’єктів інфраструктури, припинили діяльність 3 408 підприємств Луганщини

На Луганщині продовжують фіксувати військові злочини росії.

Інфраструктура зруйнована вщент. За попередніми даними, зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, пошкоджено щонайменше 16 будівель закладів вищої освіти, 104 заклади загальної середньої освіти, 49 дитячих садочків, 17 спортивних об’єктів, 15 соціальних закладів, 37 закладів охорони здоров’я та 62 заклади культури, а також 6 адмінбудівель, 7 вокзалів та 35 об’єктів життєзабезпечення.

«Більш того, через агресію рф на території області втратили свій бізнес і не мають можливості працювати тисячі фізичних осіб – підприємців. Зупинились 3 408 підприємств, у тому числі 479 промислових. Майно більшості з них розташоване в зоні активних бойових дій. Тож, чи вдасться його зберегти та відновити після їх завершення – невідомо», – наголосив Сергій Гайдай.

За даними онлайн опитування 191 суб’єкта господарювання, орієнтовна загальна сума прямих збитків (оборотні і необоротні активи) внаслідок російської агресії становить 3,1 млрд гривень.

Нагадуємо, що інформацію щодо завданих збитків державним, комунальним та приватним суб’єктам господарювання Луганської області внаслідок російської агресії можна надавати за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/1Riv5jLwBqRnlHQ-iCdnEnWPUsAhtC8pMApR7Wrq...

У подальшому ці дані надаватимуться Міністерству економіки України для прийняття відповідних рішень, розгляду в міжнародних судах справ стосовно відшкодування збитків.