Прес-центр13 серпня 2022, 07:08

Сергій Гайдай: росіяни атакують Бахмут з боку Попасної, черговий бій поблизу Білогорівки та Лисичанського НПЗ. У захоплених містах ворог вдається до нових методів мобілізації – в обмін на харчі збирає інформацію про чоловіків у літніх людей

Ворог випалює землю на в’їздах у Луганську область, бо не може подолати ці декілька кілометрів, – упевнений очільник регіону Сергій Гайдай.

«Важко порахувати, скільки тисяч снарядів витримала ця територія вільної Луганщини за останні місяць-півтора. Окупанти годинами відпрацьовують артилерією, а потім штурмують із декількох сторін одразу. 12 серпня вони спробували атакувати в районах Лисичанського НПЗ та Білогорівки, але розвідка боєм завершилася черговим відступом. Намагалися просунутися з боку Попасної в напрямок Бахмуту», – зазначив начальник обласної військової адміністрації.

Близько десяти разів загарбники кидалися у розвідку, втім українські воїни завдали вогневого ураження та знешкодили ворога, який просувався за цими напрямками.

Упродовж доби поблизу дев’ятьох населених пунктів росіянами нанесені авіаудари.

За останню ніч ними випущені три ракети, чотири рази застосована реактивна та ствольна артилерія, двічі – міномети, ще два рази відбито танкові наступи ворога.

Тим часом в окупованих містах Луганщини росіяни вдаються до нових методів примусової мобілізації.

«Під час обходів багатоповерхівок вони втираються в довіру до літніх людей, пропонуючи тим невеличкі суми грошей або харчі в обмін на інформацію  о чоловіках призовного віку, – повідомляє Сергій Гайдай. – Залишають на чергування біля закритих під’їздів військових, які чекають, що хтось із мешканців чоловічої статі або вийде, або спробує повернутися додому. До речі, більшість із тих, хто займається примусовим призовом, пересувається в середині міст виключно у балаклавах, аби не впізнали сусіди та знайомі, на яких вони й полюють».