Прес-центр14 липня 2022, 08:07

Сергій Гайдай: росіяни завдають авіаційних ударів та наступають, на окупованих територіях пенсіонерам «дозволили» долучатися до розбирання завалів

Багатьох цікавило питання, навіщо окупантам необхідно швидко провести перепис населення.

«Одна із причин – формування реєстру пенсіонерів. За нашою інформацією, за декілька днів за оформленням пенсій в Сєвєродонецьку звернулися близько 220 громадян. Це із 8 тисяч населення, що залишилося. Чи виплачуватимуть їм росіяни пенсії – ще невідомо. Втім, окупаційною владою вже прийнято постанову, яка «…дает право пенсіонерам принимать участие в работах временного характера…» Тобто, зібрали особисті дані і дозволили людям долучатися до розбирання завалів. Напевно, без «дозволу» цього робити було неможна. Знайшли робочу силу», – поінформував Сергій Гайдай, начальник обласної військової адміністрації.

Водночас ситуація на фронті після декількох днів відносного послаблення знов загострюється, – зазначає він.

«По населених пунктах на межі Луганщини та Донеччини вороги завдали 12 ракетних та авіаційних ударів. Продовжуються масовані артилерійські та мінометні обстріли, застосовуються системи залпового вогню, – каже очільник Луганщини. – Через невеличкі населені пункти росіяни намагаються прорватися до Сіверська та відкрити шлях до Бахмута, тому і нищать все, що бачать перед собою. Зараз вони ведуть наступ у напрямку Верхньокам’янського, бойові дії тривають».