Прес-центр2 грудня 2020, 19:12

Сергій Гайдай сприятиме вирішенню проблемних питань обласного онкодиспансеру та Кремінської лікарні

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відвідав КНП "Кремінська багатопрофільна лікарня".

Очільник області ознайомився з роботою лікарні та вислухав поточні проблеми закладу. Медичні працівники доповіли, що лікарні потрібно ще два апарати штучної вентиляції легень. Голова облдержадміністрації дав обіцянку вирішити проблему наступного року.

Крім того, Сергій Гайдай відвідав Луганський обласний клінічний онкодиспансер у м. Кремінна. Керівництво закладу попросило очільника області посприяти у питанні оренди додаткової будівлі на території лікарні. На даний час готується проектно-кошторисна документація, після чого буде прийнято позитивне рішення.

"Сьогодні я прийняв рішення відвідати кремінські лікарні та оцінити ситуацію, побачивши все на власні очі. Два ШВЛи для багатопрофільної лікарні буде доставлено на початку року. З онкологічним відділенням ситуація складніша – заклад потребує додаткової будівлі. Будемо вирішувати", – сказав Сергій Гайдай.

Нагадаємо, голова облдержадміністрації повідомляв, що в Сєвєродонецьку планується будівництво обласної лікарні, на базі якої буде відкрито онкологічне відділення: "Були проведені зустрічі з представниками Deutsche Bank, австрійської компанії. Ми рухаємось достатньо швидко в напрямку будівництва обласної лікарні. Вона буде мати величезне значення для Луганщини. В одному місці можна буде отримати послуги онкології, кардіології тощо - людям не доведеться їздити по різним містам. Лікарня матиме найсучасніше обладнання".