Прес-центр25 серпня 2020, 16:08

Сергій Гайдай: спрямовані на розвиток територій кошти необхідно використовувати стовідсотково

Сьогодні голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів чергове засідання робочої групи з координації субпроєктів у рамках реалізації Проєкту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

Очільник Луганщини наголосив на важливості стовідсоткового використання коштів, виділених для розвитку територій Луганщини, особливо при обмеженості коштів обласного бюджету.

Тому основною задачею є максимальна можливість задіяти всі наявні ресурси для поліпшення ситуації в напрямі покращання стану об’єктів соціальної сфери та  поліпшення санітарно-гігієнічних умов  перебування в них громадян.

Акцентовано, що ресурс для Луганщини в 400 млн гривень потрібно використати максимально. Сума отриманих коштів субвенції в цьому році становила 12,1 млн гривень, що складає 14,4 % від розподілу. Тому потрібен ретельний контроль розпорядника коштів за кожним окремим проєктом.

Під час засідання також обговорені проблеми, що перешкоджають використанню коштів субвенції на місцях.

Представник відділу міжнародних проєктів Департаменту впровадження пріоритетних проєктів регіонального розвитку Міністерства розвитку громад та територій України Юлія Тараканова, яка у режимі он-лайн долучилась до наради, зазначила, що чотири проєкти вже завершені, ще по 24 документи направлені до Європейського банку.