Прес-центр20 квітня 2022, 10:04

Сергій Гайдай: світло, газ та водопостачання вже не відновити в Попасній, Рубіжному, частині сіл Гірської громади – інфраструктуру там майже знищено

«Підрахувати інфраструктурні збитки в містах та селах, де стоїть техніка ворожої армії, зараз неможливо. Росіяни знищують підстанції і насосні станції, захоплюють населені пункти, а потім не можуть там нічого відремонтувати. «Руський мир» позбавляє місцевих жителів газу, води і світла – вони живуть ці півтора місяці, як більшість росіян все життя. Так, вчора ворог пошкодив високовольтну лінію напругою 300 кВ. Аварія досить серйозна – світло зникло у понад 200 населених пунктах, тимчасово окупованих», – наголосив начальник обласної державно адміністрації Сергій Гайдай.

Він зазначив, що світло, газ та водопостачання вже не відновити у підконтрольних Україні Попасній, Рубіжному, частині сіл Гірської громади – інфраструктуру там майже знищено. Не відремонтувати до завершення бойових дій.
«В інших населених пунктах наші аварійні бригади поступово щось ремонтують. Працюють в Лисичанську, Сєвєродонецьку та Новодружеську, де вночі перебили газогін. Повертають світло в домівки інших міст і сел. За добу кількість знеструмлень вони скоротили майже на 4 тисячі абонентів. Це означає, що саме стільки сімей знов із електроенергією», – акцентував Сергій Гайдай.

Без газопостачання залишаються 38 населених пунктів (109 173 абоненти) – 30 повністю та вісім частково.

Знеструмлені 34 населених пункти – 21 повністю та 13 частково. 104 343 споживачі перебувають без електроенергії.

Водопостачання відсутнє в Рубіжному, Попасній, частково в Сєвєродонецьку та Лисичанську.

Без централізованої подачі води також населені пункти, постачальником яких є КП «Попаснянський районний водоканал».