Прес-центр7 лютого 2020, 10:02

Сергій Гайдай та «Лікарі світу» обговорили надання медичних послуг населенню поблизу лінії розмежування

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з генеральним координатором організації «Лікарі світу» Іриною Масловською та польовим координатором організації «Лікарі світу» Томом Робінсоном.

На початку зустрічі гості висловили вдячність за можливість особисто поспілкуватися з очільником області та розповіли про основні напрями діяльності організації. Зокрема, «Лікарі світу» надають першу допомогу громадянам, які постраждали внаслідок бойових дій, допомагають первинній ланці закладів охорони здоров’я регіону, у Станично-Луганському та Попаснянському районах працює дві лікарських бригади у складі медичної сестри, акушерки та психолога. Також організація надає обладнання для закладів охорони здоров’я та надає населенню психологічну допомогу.

Крім того, представники організації «Лікарі світу» запросили Сергія Гайдая до участі у міжнародній конференції для підвищення обізнаності світової спільноти у проблемах населення на Східній Україні, яка відбудеться 7 квітня у Вільнюсі. На цьому заході буде обговорено проблеми гуманітарної кризи у прифронтових населених пунктах Луганської та Донецької областей.