Прес-центр19 березня 2020, 12:03

Сергій Гайдай та представники USAID розглянули спільні інфраструктурні проєкти

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з делегацією Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».
На порядок денний зустрічі було винесено обговорення допомоги USAID у підготовці проєктів на конкурс Європейського Інвестиційного Банку, активізацію роботи із запуску проєкту із відновлення залізничного сполучення в Луганській області із лінією «Лантратівка – Кіндрашівська-Нова», також презентовано плани роботи Проєкту USAID ERA в Луганській області на 2020 рік.
«Незважаючи на бойові дії та загрозу захворювання на коронавірусну інфекцію, життя на Луганщині продовжується, так само, як і наша з вами співпраця», – наголосив у вітальному слові Сергій Гайдай.
Він відзначив, що стратегічно важливим для області залишається будівництво нової залізничної гілки, оскільки сполучення вирішить низку проблем, а саме: допомога місцевим агрохолдінгам та фермерам у доставці товару; збереження асфальтного покриття наших доріг; модернізацію та електрифікацію регіональної залізниці.
Наступним важливим інфраструктурним проєктом, необхідність першочергового відновлення якого озвучив голова ОДА, став ремонт автодороги «КПП «Просяне» – Старобільськ». Акцент на цій ділянці Сергій Гайдай поставив недарма – через погану якість асфальтного покриття наші перевізники їдуть розмитнювати свої вантажі у Харківську область. Відновлення автошляху дозволить щорічно отримувати 500-600 млн гривень митних зборів.
У складі делегації USAID були присутні: заступник керівника проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Тімоті Мадіган, менеджер з розвитку громад проєкту USAID Анатолій Соловйов, керівник напрямку Енергетика та Публічна інфраструктура проєкту USAID Олександр Стеценко та інші.