Прес-центр30 вересня 2020, 16:09

Сергій Гайдай тримає на контролі ситуацію з ліквідації пожеж, що виникли в області

У зв’язку з засушливою погодою, відсутністю опадів, шквальним поривчастим вітром в декількох населених пунктах Новоайдарського району виникли пожежі.

Станом на 16.00 в смт Новоайдар та селі Бахмутівка пожежі вже ліквідовано. Біля села Смолянинове пожежу локалізовано, загрози населеному пункту немає.

Біля сіл Трьохізбенка, Кряківка, Оріхово-Донецьке продовжується гасіння верхової пожежі, ситуація ускладнена через сильний поривчастий вітер.

У Кряківці згоріли два житлові та один не житловий  будинок, пошкоджені господарські споруди у 10 домогосподарствах.

Штаб з ліквідації пожеж розгорнуто у селі Муратово Новоайдарського району.

 В районі ліквідації пожежі спостерігаються проблеми із мобільним зв’язком.

«На жаль, на Луганщині знову виникли пожежі, в тому числі поблизу лінії розмежування. До гасіння залучені підрозділи ДСНС, близько 120 осіб. Ситуація контрольована, але ускладнюється верховим характером пожежі. У разі необхідності жителям буде надана допомога. Вжиті превентивні заходи на випадок термінової евакуації людей», - зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Загалом до гасіння пожеж залучено від ДСНС 22 одиниці техніки і 107 людей особливого складу, лісомисливського господарства – 12 одиниць техніки і 46 людей, ЗСУ – 4 одиниці техніки і 30 людей особливого складу, також залучено техніку агропромислових підприємств.