Прес-центр18 грудня 2019, 13:12

Сергій Гайдай тримає на особистому контролі питання газопостачання у Троїцькому районі

Сьогодні, 18 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів нараду з питань забезпечення споживачів Троїцького району природним газом. У форматі відеоконференцзв’язку до обговорень долучились керівники райдержадміністрації та територіальних громад.

Як повідомлялося раніше, проблема з газопостачанням та опаленням у Троїцькому районі може виникнути у разі непідписання нового транзитного договору з РФ. Існує вірогідність припинення газопостачання до населених пунктів, які не інтегровані в Газотранспортну систему України.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай озвучив оперативну інформацію навколо ситуації, що склалась. У разі відсутності енергопостачання, без газу залишаться 16875 осіб, 32 населених пункти, 47 багатоквартирних будинків (677 квартир), близько 4900 подвір’їв.

Із 17 закладів освіти району 12 використовують для опалення виключно газ, 5 – мають можливість використовувати електроенергію та альтернативне паливо. З 5 дошкільних навчальних закладів тільки 2 на газових, 1 на вугільній та 2 на електричних системах опалення. У сфері охорони здоров’я ситуація наступна: з 22 закладів тільки 6 споживають природний газ.

За підсумками попередніх нарад були складені плани взаємодії з ліквідації можливих наслідків надзвичайної ситуації. Зокрема, ці плани стосуються організації учбових процесів, діяльності медичних закладів, забезпечення електрикою багатоквартирних будинків, переведення споживачів на пільгові тарифи, розгортання пунктів обігріву, забезпечення поставок харчів.

Керівники Троїцької РДА та ОТГ відзвітували очільнику області, що ними вже здійснено закупівлю паливно-мастильних матеріалів для створення резервного фонду.

Представник ТОВ «ЛЕО» повідомив, що районним підрозділом підприємства здійснюється перевірка внутрішньо- та зовнішньобудинкових електричних мереж з метою аналізу їх готовності до підвищення напруги під час опалення електричними приладами.

Наразі розглядається можливість придбати електричні обігрівачі для соціально вразливих категорій осіб.

Керівник Луганського обласного лісомисливського господарства повідомив, що є можливість забезпечення жителів Троїцького району дровами для опалення помешкань.

Очільник області дав доручення підготувати йому зведений звіт про заклади соціальної сфери, які зараз находяться у зоні ризику: «Якщо ми стикнемося з імовірною ситуацією відключення газу, наступного року я виділю фінансування на встановлення у цих соцзакладах модульних котельнь».