Прес-центр1 липня 2021, 16:07

Сергій Гайдай у новій амбулаторії в Підгорівці: тут враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання

Ця лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини збудована за державною програмою «Доступна медицина» за рахунок субвенції з держбюджету та співфінансування з місцевого.

«Головну оцінку новому об’єкту надали самі працівники амбулаторії – вони усім задоволені! Важливо й те, що медики вже встигли попрацювати в цій амбулаторії – тобто, якщо після будівництва залишалися деякі недоліки, то їх вже усунуто», – акцентував голова облдержадміністрації Сергій Гайдай у Підгорівці під час робочої поїздки до Старобільського району.

Старобільський міський голова Яна Літвінова зауважила, що на території закладу розташовано дитячий майданчик. Та діти можуть ним користуватися тільки під час роботи амбулаторії.

У свою чергу, очільник Луганщини розповів про початок реалізації Президентської програми «Здорова Україна» – це дозволить відкрити в області 215 сучасних спортивних майданчиків. У тому числі в Старобільській громаді.

Сергій Гайдай також зазначив, що в амбулаторії враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання. У будівлі передбачені усі питання щодо зручності та доступності для маломобільних груп населення та людей з інвалідністю. Також збудовано стоянку для автомобілів.

Підгорівська сільська лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини входить до структури КНП «Старобільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Старобільської міської ради.

Лікарі обслуговують жителів Підгорівки, Курячівки, Дубовівки, Ганнівки. А це 4499 осіб, з них дітей – 867.