Прес-центр15 серпня 2022, 07:08

Сергій Гайдай: у Попасній загинули «вагнерівці», в Сєвєродонецьку зносять пошкоджені будинки, щоб потім знімати картинку квітучого міста

ЗСУ знову вдало відпрацювали по ворожому штабу, на який навів один із представників ЗМІ рф.

На цей раз вчора в Попасній, де влучним ударом розбито штаб ПрВК «Вагнер».

Кількість загиблих уточнюється, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Водночас на лінії фронту росіяни активніше застосовують штурмову та армійську авіацію – із повітря обстріляні три населених пункти.

Також випущено сім ракет. Упродовж ночі сім разів працювала ствольна артилерія ворога. Чотири рази росіяни обстрілювали міста і села з реактивних систем залпового вогню, шість – із мінометів. Здійснені чотири танкових наступи.

Крім того, окупанти все частіше намагаються провести розвідку переднього краю оборони ЗСУ.

Однак, 14 серпня вісім ворожих атак були успішно відбиті. Розвідгрупу росіян наші військові знешкодили.

Як зазначив Сергій Гайдай, в захоплених рф містах Луганщини люди поступово зневірюються в окупаційній владі.

«Так, жителі Сєвєродонецька більше місяця тому віддали свої персональні дані в обмін на обіцянку відновити житлові приміщення. Втім, до сих пір ніхто не прийшов навіть для обстеження. В багатьох багатоповерхівках міста пробито дах, вибито вікна, не кажучи вже про відсутність деяких стін. А перші примхи погоди дають про себе знати – нетривалий літній дощ перетворив життя містян в катастрофу. Важко уявити, що буде восени, за два тижні», – акцентував очільник Луганщини Сергій Гайдай.

Він додав, що окупаційна влада Сєвєродонецька заміст того, щоб допомогти людям, виконує наказ стосовно обстеження будинків, які непридатні для проживання.

«Вже визначили понад сотню багатоповерхівок, які підлягають знесенню. І активно цим займаються, замість підготовки міста до зими. Навіщо? Щоб потім показувати політикам з рф картинку квітучого міста. Тому і відновлювати нічого не будуть, бо все пошкоджене просто знесуть», – резюмував Сергій Гайдай.