Прес-центр12 листопада 2019, 12:11

Сергій Гайдай у Троїцькому районі провів прийом громадян та ознайомився з соціальною сферою

Під час робочої поїздки до Троїцького району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів виїзний особистий прийом громадян.

До очільника області звернулися місцеві жителі з питань надання громадській організації для некомерційного використання водного об’єкта, компенсації за відчуження земельних ділянок приватної власності під будівництво Європейського валу на державному кордоні, ремонту дороги державного значення Р-66 на ділянці Сватове – Дьоміно-Олександрівка, подальшої роботи філії «Троїцький райавтодор» тощо.

За результатами розгляду порушених питань надано доручення взяти на контроль ці питання.

Крім цього, Сергій Гайдай оглянув соціальну інфраструктуру району. Зокрема, він  ознайомився з роботою та поспілкувались з працівниками Центру надання адміністративних послуг Троїцької селищної ради.

ЦНАП працює вже рік. Спочатку там надавалось 77 адмінпослуг, наразі – 186. Обслуговують населення дев’ять фахівців. Для зручності громадян в приміщенні розташовано банкомат, в зоні очікування є дитяча зона та кавомашина.

Приміщення відремонтовано та оснащено за кошти ПРООН і Організації Об’єднаних Націй з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в Україні (ООН жінки в Україні) на суму майже 1,2 млн грн та за рахунок співфінансування з місцевого бюджету – майже 500 тис. грн.

Цьогоріч за рахунок місцевого бюджету відремонтовано додаткові приміщення (199 тис. грн. без урахування опалення).

Також голова облдержадміністрації ознайомився з матеріально-технічною базою ліцею Троїцької селищної ради.

Сергій Гайдай був приємно вражений гарними кабінетами для учнів 1–2-х класів відповідно до Концепції «Нова українська школа».

Наразі у будівлі початковій школі відбувається утеплення та заміна системи освітлення.