Прес-центр20 квітня 2021, 09:04

Сергій Гайдай: усі громади Луганщини, в яких є потреба, подали заявки на підключення закладів соціального призначення до швидкісного Інтернету

Про це голова облдержадміністрації повідомив під час зустрічі в онлайн форматі з представниками ПАТ «Укртелеком» сьогодні, 20 квітня.

Так, держбюджетом на цей рік передбачено 500 мільйонів гривень за програмою «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості».

«Це дозволить підключити до швидкісного Інтернету заклади соціальної сфери, які розташовані в селах, де відсутнє покриття волоконно-оптичними лініями зв’язку. Вже 25 територіальних громад Луганщини вирішили скористатися цією пропозицією та подали попередні заявки для участі», – наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

У заявках цих 25 тергромад – 196 населених пунктів із 745 закладами соціального призначення.

Найбільша потреба у підключенні до Інтернету за цією програмою спостерігається в Сватівському та Старобільському районах.

Як зазначив Сергій Гайдай, у клопотаннях територіальних громад враховано потребу у підключенні 86 закладів дошкільної та загальної середньої освіти, 207 закладів культури та 60 закладів охорони здоров’я області.

«Отже, чекаємо на підтвердження цих заявок. Коли буде доведена сума, розподілена Луганщині, визначимось із пріоритетами за потребами», – резюмував голова обласної держадміністрації.