Прес-центр23 травня 2022, 07:05

Сергій Гайдай: в реанімації Дніпра померла дитина з Привілля, яка потрапила під обстріл два тижні тому, 28 будинків розбито росіянами в Новодружеську, по області – понад 70

Ще 7 травня ворог накрив Привілля артилерією. 11-річну дівчинку із мінно-вибуховою травмою одразу госпіталізували до Дніпропетровської обласної дитячої лікарні, де за життя дитини упродовж двох тижнів боролися кращі медики регіону.

На жаль, 22 травня її серце зупинилося, – повідомив очільник Луганщини Сергій Гайдай.

«Учора також загинула жителька Лисичанська, у квартиру якої ввечері влучив російський снаряд. Обстріл цього житлового кварталу був дуже щільним – пошкоджено одразу чотири будинки. Загалом в місті зафіксовані руйнування в 13 будинках. Потужні удари неодноразово витримував Новодружеськ, проте 28 будинків там теж зруйновані», – зазначає Сергій Гайдай.

Загалом за 22 травня на Луганщині ворог влучив у понад 70 об’єктів житлового фонду. Крім названих вище, це 13 будинків в Золотому, чотири – в Нирковому, по три – в Миколаївці та Катеринівці, два – в Гірському.

У Сєвєродонецьку росіянами пошкоджено п’ять багатоповерхівок та торговельні площі ринку. Поранення отримав літній чоловік, якого поліцейські своєчасно доставили до лікарні.

Під час наступу на Сєвєродонецьк противник вів бойові дії в районах Пурдівки та Олександрівки, а також штурмував Тошківку. 22 травня відбито одинадцять ворожих атак ворога, знищено шість танків, десять одиниць бойової броньованої техніки та шість одиниць автомобільної техніки противника. Підрозділи ППО збили один БпЛА типу «Орлан-10» та ворожий літак Су-25.