Прес-центр19 грудня 2019, 18:12

Сергій Гайдай: важливо, щоб поблизу лінії розмежування люди відчували свято

Голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай сьогодні відвідав Гірську обласну спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, де привітав діточок із Днем Святого Миколая Чудотворця.

На хлопчиків та дівчаток очікувало справжнє передноворічне свято з подарунками, які принесли їм Святий Миколай та очільник Луганщини.

Крім того, Сергій Гайдай узяв на контроль проблеми цієї школи-інтернату, а саме вирішення деяких питань з ремонтом їдальні та побудови нового спортивного майданчику.

Як зауважила директор закладу Любов Маркова, наразі там перебуває 124 вихованці, майже половина з яких з інвалідністю, 19 дітей-сиріт, 11 – діточок-переселенців.

Також голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у відкритті новорічної ялинки в Золотому-4.

«Важливо, щоб поблизу лінії розмежування люди відчували свято, – наголосив Сергій Гайдай, звертаючись до присутніх. – Відбудова Луганщини – непросте завдання. Як сказав Президент України: «Давайте разом з вами напишемо історію, яку потім не хотілося би переписувати». Зі святом вас!»

Державну нагороду – почесне звання «Заслужений працівник освіти України» – він вручив завідувачеві Золотівської філії І-II ступенів № 7 опорного навчального закладу «Золотівська загальноосвітня школа І-III ступенів № 5 Попаснянської районної ради Галині Єремєєвій.

За словами керівника місцевої військово-цивільної адміністрації Олексія Бабченка, такого значного свята там не було від початку бойових дій. А жителі населеного пункту додали, що настільки барвистої ялинки, яку нещодавно встановили, вони не бачили десятиріччями.