Прес-центр3 вересня 2020, 07:09

Сергій Гайдай: вчора було зафіксовано 32 осередки загоряння. Підрозділи, задіяні на гасінні пожеж, зробили усе, щоб не дати вогню охопити житлові будинки. Постраждалих серед населення немає. З опіками госпіталізовано двох військовослужбовців ЗСУ

«Пожежі у Станично-Луганському та Новоайдарському районі локалізовані. Вчора було зафіксовано 32 осередки загоряння. Наразі ситуація контрольована. Постраждалих серед населення немає. На жаль, з опіками госпіталізовано двох військовослужбовців ЗСУ.

Вони отримують усю необхідну допомогу», - повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Наразі гасіння пожеж на території Станично-Луганського та Новоайдарського районів триває.

У смт Станиця Луганська по вулиці Москва-Донбас вогнем пошкоджено 12 нежитлових будинків, ще одна 1 нежитлова споруда згоріла у  с. Райгородка.

На території Новоайдарського району, як вже повідомлялося, зареєстровані осередки займання сухої трави та лісосмуги у с. Безгинове, с. Кримське с. Лопаскине та с. Лобачеве, де внаслідок пожежі згоріло два будинки з подвір’ями, один з яких житловий.

«Ми ще не оговтались від пожежі, яка знищила близько восьми тисяч гектарів лісу та  житлові будинки у Смоляниновому, як знову відбулось загоряння сухої трави, незважаючи на посилення протипожежних заходів та постійний моніторинг ситуації. Що це: трагічна випадковість чи злочин, встановить слідство. На жаль, надзвичайна спека, які тримається вже більше місяця, створює пожежонебезпечні умови.  Щиро дякую усім вогнеборцям та тим, хто прийшов їм на допомогу за високий професіоналізм на особисту мужність», - додав Сергій Гайдай.

Нагадаємо, на ліквідації  пожеж працюють 108 осіб та 17 од. техніки, з них від ДСНС - 47 осіб та 12 од. техніки.

На допомогу луганським рятівникам знову прибули близько 100 людей та 27 одиниць техніки з Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Особовий склад Головного управління ДСНС у Луганській області переведено на двохзмінний режим несення служби.