Прес-центр18 червня 2020, 14:06

Сергій Гайдай: «Ви рятуєте здоров’я і життя людей. Що ще можна сказати, крім слів величезної і безмежної вдячності?»

18 червня в облдержадміністрації відбувся урочистий захід до Дня медичного працівника. Звертаючись до медиків Луганщини, голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай сказав: «Будь-яка людина може висловити слова подяки медичним працівникам. Ви рятуєте здоров’я і життя людей. Що ще можна сказати, крім слів величезної і безмежної вдячності? Зараз ми живемо і працюємо в дуже важких умовах. Іде війна і ми втратили величезну матеріально-технічну базу на тимчасово окупованій території, то в нас ще й коронавірус. І зараз через цю хворобу ми працюємо над покращенням матеріально-технічного становища лікарень. Наскільки мені вдається, я намагаюсь зробити вашу роботу комфортною і безпечною.

Радію, що вдалося згуртувати певний пул людей, які готові вкладати немалі гроші в покращення умов вашої роботи і матеріально-технічне становище лікарень. Але цього все одно недостатньо. Ви майже щодня ризикуєте своїм життям, бо хвороба легкоконтактна і дуже небезпечна. На щастя, Луганщина не повторює сумну долю інших областей, де від коронавірусу помирають пацієнти і лікарі, але все одно ризик дуже великий. То ж я сподіваюсь, що на тій передовій, на якій ви знаходитесь, ви всі залишитесь здоровими і ми не втратимо жодного лікаря по здоров’ю і по життю. 23 липня закінчується термін, на який я застрахував всіх медичних працівників, які працюють з хворими на коронавірус і мною було прийнято рішення продовжити термін страхування до кінця цього року і збільшити склад застрахованих медпрацівників. Дякую вам за вашу роботу і вітаю з професійним святом».

Розпорядженням голови Луганської обласної держадміністрації-керівника військово-цивільної адміністрації за активну громадянську позицію, багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок в організацію надання медичної допомоги населенню області та з нагоди Дня медичного працівника почесною відзнакою «За розвиток регіону» нагороджено Ольгу Мартиненко, завідувача інфекційного відділення Рубіжанської центральної міської лікарні. Приймаючи нагороду з рук очільника області, Ольга Альбертівна висловила подяку за нагороду і зазначила, що сприймає її, як знак поваги не тільки до себе особисто, а й до усієї команди лікарів. «Я хочу сказати, що було страшно і важко, але завдяки вашій підтримці і допомозі, Сергію Володимировичу, наша робота стала максимально безпечною та комфортною. Ми пишаємось тим, що за показниками боротьби з коронавірусом наша область визнана найкращою в країні.

І цей успіх став можливий завдяки спільній праці команди медиків з участю і допомогою керівництва області. Зі свого боку ми, лікарі, гарантуємо, що і надалі будемо робити все задля того, щоб подолати вірус в області і стоятимемо на сторожі здоров’я наших земляків».

Почесними грамотами та листами подяки облдержадміністрації, а також почесними грамотами Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації нагороджені провідні працівники медичної сфери області.