Прес-центр17 cічня 2020, 18:01

Сергій Гайдай відкрив дитячий садок у Біловодську

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай у рамках робочої поїздки завітав до Біловодська. Там очільник області взяв участь в урочистому відкритті дитячого садка та відвідав дитячий будинок сімейного типу.

Під час урочистостей з нагоди відкриття Біловодського КЗ дошкільної освіти № 4 «Перлина» Сергій Гайдай сказав: «Вітаю громаду Біловодська з відкриттям цього чудового дитячого садочка! Я тут вже вдруге і особисто ознайомився з виконанням відновлювальних робіт. Я сподіваюсь, що новий садочок дуже сподобається дітлахам Біловодщини».

У закладі працює шість груп: одна група раннього віку, одна середня, дві молодші, і дві старші групи, всього 115 вихованців.

Протягом 2017–2019 років у дитячому садку проведено ремонтні роботи, які були виконані за рахунок обласного бюджету на суму 12,2 млн грн.

Виконано наступні роботи: замінено віконні блоки, дах, внутрішні і зовнішні двері, монтаж системи опалення, відремонтовано електромережу, зроблено зовнішнє фарбування та утеплення стін, облаштовано зовнішню каналізацію, зроблено зовнішній і внутрішній водопровід, установлено зовнішній колектор каналізації, укладено тротуарну плитку. Крім того, заклад забезпечений необхідними меблями, комп’ютерами, проектором та екраном, музичним центром, а також генератором на випадок відключення електроенергії. Було облаштовано музичну залу для музичних занять з фізичного розвитку, встановлено газову міні-котельню.

Також Сергій Гайдай відвідав новий дім для дитячого будинку сімейного типу Ірини Мацнєвої. Там він ознайомився з виконанням будівельних робіт та вручив вихованцям подарунки і солодощі.

Будівельні роботи зі зведення помешкання для дитячого будинку сімейного типу було розпочато у вересні 2018 року, а було завершено та введено в експлуатацію зовсім недавно – 8 січня 2020 року.

Загальна площа двоповерхового будинку складає 326,3 кв. м, житлова площа – 140 кв. м. У новобудові розміщено 5 спальних кімнат, кухня-їдальня, ігрова кімната, підсобні приміщення та веранда.

Дитячий будинок сімейного типу Ірини Мацнєвої створено на базі діючої прийомної сім’ї. Жінка має двох власних дітей та чотирьох прийомних. Наприкінці 2019 року сім’я поповнилася трьома дітьми-вихованцями.