Прес-центр5 березня 2020, 11:03

Сергій Гайдай відзвітував перед громадськістю

Сьогодні під час засідання президії громадської ради при облдержадміністрації відбувся публічний звіт голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

Під час звіту очільник Луганщини розповів про проведені заходи, виконані завдання та їх результати, інші питання щодо діяльності Луганської облдержадміністрації у 2019 році.

Зокрема, про стан реалізації регіональної стратегії розвитку та виконання плану заходів з її реалізації, програм і проєктів регіонального розвитку та стратегічні цілі регіонального розвитку Луганської області.

Він зазначив, що Планом заходів з реалізації Стратегії у 2019 році було передбачено реалізацію 53 проєктів регіонального розвитку за чотирма програмами на загальну суму запланованого обсягу фінансування 1,367 млрд гривень.

За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку реалізовувалися 37 проєктів (програм), які включали 54 об’єкти реконструкції, будівництва, капітальних ремонтів та придбання, оціночна вартість яких становить 741,740 млн гривень.

Щодо зовнішньоекономічної діяльності, міжрегіонального та транскордонного співробітництва на Луганщині Сергій Гайдай зауважив, завдяки системній роботі з потенційними інвесторами обсяг прямих іноземних інвестицій у розрахунку на одну особу населення поступово зростає і становить 208,4 дол. США.

За підсумками січня-листопада 2019 року оборот зовнішньої торгівлі товарами у Луганській області становив 384,5 млн дол. США.

Суб’єктами малого та середнього підприємництва реалізовано продукції (товарів, послуг) на суму 35,1 млрд гривень.

Реалізація промислової продукції за січень-листопад 2019 року склала 20,3 млрд гривень.

За індексом сільськогосподарської продукції область займає третю позицію в загальноукраїнському рейтингу з показником 110,7 %.

За попередніми даними продукція сільського господарства (в усіх категоріях господарств) у 2019 році склала 5475,6 млн гривень.

Презентація публічного звіту

Ознайомитись зі звітом можна за посиланням.