Прес-центр20 липня 2022, 07:07

Сергій Гайдай: вночі росіяни потужно обстріляли Білогорівку, в Сєвєродонецьку значні проблеми з водою, навіть технічною

Реактивну артилерію застосували окупанти 19 липня увечері.

Після 22:00 вони декілька разів із РСЗВ «Град» били по Білогорівці, – повідомив Сергій Гайдай, очільник Луганщини.

«Ворог кидає нещодавно мобілізованих жителів окупованих населених пунктів Луганщини в бій, аби саме ті гинули у битві за декілька кілометрів території нашої області. Вони й отримують те, на що заслуговують, а саме кулі, але практично стоять на місці. Попри щільний артилерійський та ракетний тиск, наші Збройні сили утримують свої позиції», – наголосив Сергій Гайдай.

Окупанти націлені на штурм Бахмута, тому  й влаштовують терор в населених пунктах, розташованих на підступав до цього міста.

На межі областей за минулу добу росіянами завдано сім ракетних ударів, три мінометних обстріли, проведені дві атаки із застосуванням ствольної артилерії та ще дві – за підтримки реактивної.

Зокрема, серйозно постраждало Верхньокам’янське – по домівках людей, які залишились, росіяни влучали і з артилерії, і з «Градів», і навіть застосовували авіацію.

Зупинено наступ ворога поблизу Білогорівки. За цим та іншими напрямками в супротивника спостерігаються значні втрати.

Не за планами в окупантів йдуть справи й в окупованих містах, – відзначає начальник обласної військової адміністрації.

Росіяни обіцяли швидкоруч відновити об’єкти критичної інфраструктури. Газопостачання – усього за тиждень. А на справі в них значні труднощі не те що з ремонтом – із підвезенням. Не тільки питної, а й технічної води.

«Навіть коли Сєвєродонецьк залишився без електропостачання, ми користувалися законсервованими раніше свердловинами, по декілька десятків тонн технічної води на день підвозили співробітники ДСНС, питну воду накопичували в спеціально закуплених резервуарах. Ми допомагали людям щосили. В росіян – тільки обіцянки на камеру. Уявіть, люди в спеку досі не забезпечені водою! Окупаційна влада не в змозі. Тільки «планують налагодити» підвіз», – каже Сергій Гайдай.