Прес-центр7 березня 2022, 08:03

Сергій Гайдай: вночі росіяни з артилерії обстріляли Попасну та Комишуваху – ДСНС рятує постраждалих

Артилерійський обстріл Попасної та Комишувахи російська армія розпочала приблизно о 20:50, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зранку 7 березня.

«Учора зранку вони намагалися увірватися у Сєвєродонецьк зі Старобільського напрямку, але зазнали болючої поразки. Збройні сили України завдали росіянам численних втрат особового складу, знищено військову техніку. Втім, увечері вже з іншого напрямку  армія рф знову відкрила вогонь по житлових кварталах Луганщини – у Попасній та Комишувасі», – зазначив Сергій Гайдай.

Унаслідок ворожих обстрілів сталися загоряння житлових будинків по вул. Космічна в Комишувасі, вул. Леваневського, Лугова, Стеклозаводська, Міронівська, Клубна, пров. Деповській у Попасній.

«Бійці ДСНС впоралися з полум’ям. Там, де сталися обрушення житлових будинків, людей евакуювали з під завалів, надали допомогу та перевезли до бомбосховищ», – додав Сергій Гайдай.

По іншим населеним пунктам безпекова ситуація залишається без змін.

Також нагадаємо, що вчора на Луганському напрямку українські воїни Об'єднаних сил здійснили кілька успішних контратак. У підсумку окупанти втратили близько 40 чоловік особового складу, 8 БМП, 1 МТЛБ, вантажівку Урал, позашляховик та артилерійські системи.

Щодо стану відновлення інфраструктури Сергій Гайдай зауважив: у Сєвєродонецьку без газу залишаються прилеглі селища та 60 багатоповерхівок і приватних будинків міста, без електрики – 13 кварталів нових районів міста та селища. Ремонти тривають.