Прес-центр17 лютого 2022, 12:02

Сергій Гайдай: ворог нехтує будь-якими домовленостями та відкриває вогонь по дітях – під обстріли потрапили дитячий садок в Станиці Луганській та школа у Врубівці

Сьогодні близько 9:00 збройними формуваннями РФ здійснено обстріл Станиці Луганської. В результаті застосування важкого артилерійського озброєння снаряди потрапили у будівлю дитячого садка, розташованого по вулиці Деповська, 22.

О 10:25 обстріляно школу у Врубівці (вул. Шкільна, 5). На момент обстрілу в ЗОШ знаходилось 30 учнів та 14 персоналу.

«Ворог нехтує будь-якими домовленостями та відкриває вогонь по дітях. На щастя, ніхто з них не постраждав. Контузію отримали троє дорослих працівники дитсадку – їм надають медичну допомогу. Наразі діти знаходяться в безпечному місці, – повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай. – Обурює й те, що пошкодивши дитсадок, бойовики в своїх ЗМІ передають зовсім протилежну, брехливу, інформацію: нібито з боку України обстріляно дитячий садок на непідконтрольній території. Їм байдуже, що могли постраждати хлопчики та дівчатка, персонал закладу! Заради провокації російські найманці здатні на все!»

Також ушкоджень зазнала й комунальна інфраструктура – половина Станиці Луганської залишилася без електроживлення, у Врубівці пошкоджено газогін, що призвело до відсутності газопостачання в багатоповерхівках та приватних будинках.

Сергій Гайдай зазначає, що у порівнянні з позаминулою добою кількість обстрілів з боку ворога збільшилась з п’яти до восьми. Та вони стали більш прицільними: «Таке враження, що бойовики, побачивши, як українці готові відстоювати свою територіальну цілісність, відповідають тільки черговою провокацією».

Загалом упродовж минулої доби, 16 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню вздовж лінії розмежування, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Так, по околицях Станиці Луганської та Новозванівки російські найманці вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, поблизу Лобачевого були задіяні безпілотні апарати, за допомогою яких організовано скидання пострілів ВОГ-17.

У напрямку Сизого противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. По Катеринівці – зі станкових протитанкових та автоматичних гранатометів.