Прес-центр2 лютого 2021, 10:02

Сергій Гайдай: вразливі категорії населення захищені державою від стрімкого зростання тарифів

Влада захистила найбільш вразливі категорії населення від неконтрольованого зростання тарифів. Це підкреслив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай.

«Захистити населення від зростання цін на енергоносії в умовах карантину та осінньо-зимового періоду – таке завдання поставив Володимир Зеленський. І воно було виконане – вже встановлено фіксовану ціну на електроенергію та обмежено граничну ціну на газ для побутових споживачів. Це дозволило запобігти підвищенню тарифів майже вдвічі», – наголосив очільник Луганщини.

Водночас, як акцентував Сергій Гайдай, влада захистила найбільш вразливі категорії населення.

Зокрема, вже схвалено закон, який передбачає виплату монетизованих компенсацій тих пільг, що були скасовані. На ці виплати мають спрямувати 1,4 млрд гривень із держбюджету.

Так, відшкодування отримають люди, які проживають у будинках, обладнаних електроопалювальними приладами; які проживають у багатоквартирних не газифікованих будинках і де відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання; багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Крім того, до кінця опалювального періоду підприємства теплокомуненерго тарифи не підвищуватимуть.

Також важливо, що Урядовим рішенням передбачено збереження коефіцієнтів дво- та тризонного обліку електричної енергії, щоб споживачі мали змогу оптимізувати витрати.