Прес-центр11 жовтня 2021, 13:10

Сергій Гайдай вручив ключі від десяти сучасних реанімобілів Луганському регіональному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у 2021 році було проведено закупівлю десяти спеціалізованих автомобілів екстреної медичної допомоги класу «В» підвищеної прохідності. Урочиста церемонія вручення ключів та сертифікатів відбулася сьогодні, 11 жовтня, у Сєвєродонецьку.

«Я задоволений тим, що дуже вчасно – під час чергової хвилі пандемії коронавірусу до нас надійшли десять чудових автомобілів. Сьогодні транспорт отримають громади області і відразу почнуть працювати. Впевнений, що завдяки цьому можна буде рятувати здоров’я та життя людей. Сподіваюсь, що медичні працівники будуть з комфортом швидко доїжджати як до хворих, так і довозити їх до лікарень. Також пам’ятаємо, що нам ще потрібна така техніка, тож будемо працювати, щоб і надалі покращувати медичний автопарк», – привітав присутніх очільник області.

Тож автомобілі розподілені наступним чином:

Лисичанський регіональний напрямок – Попаснянська та Карбонітська підстанції,

Старобільський – Білолуцький та Лозно-Олександрівський пункти постійного базування бригад, Марківська, Білокуракинська та Новоайдарська підстанції,

Рубіжанський – Красноріченський, Нижньодуванський та Містківський  пункти постійного базування бригад.

Автомобілі придбано за кошти, які надійшли за договорами з Національною службою здоров’я, за сприяння голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая. Від осіб, які отримали автомобілі на регіональні напрямки, директор КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Дмитро Кісєльов подякував Сергію Гайдаю за отриману допомогу.

Вартість транспорту – два мільйони триста тисяч гривень. Реанімобілі мають максимальну комплектацію, апаратури достатньо, щоб надавати допомогу у самих складних умовах у найвіддаленіших районах. Вони повністю відповідають вимогам сучасної медицини та нормативним документам.

Зазначимо, з урахуванням десяти придбаних автомобілів забезпеченість Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф новим автотранспортом сягла майже 60%.